Anlık Stok Bilgisi
28-03-2018
14:16
Bir firma düşünün ! Profil yaptırıyor, alıyor, satıyor.. Bunlarla birlikte, tasarımları kendine ait olmak üzere aksesuar da ürettiriyor. Satış ve tahsilat kaygısı yok sadece tek sorun, bütün bu operasyonu yönetmek !!!
ERP kuruldu ama sağlıklı ve güvenli olarak kullanamıyoruz !!!
Aslında sorunun kaynağı bu cümlede saklı. İyi kurgulanmamış ve işletmeye tam giydirilememiş ERP sistemleri, kullanıcıları, sisteme sokamadıkları için sağlıklı veri alamıyorlar ve doğal olarak tekrar klasik yöntemlere yönleniyorlar. Alamadıkları veri, Anlık Stok Bilgisi.
Anlık sağlıklı veri toplama yoksa ne sipariş, ne sevkiyat, ne üretim, ne mrp, ne tedarik, ne maliyet kesinlikle çalışmıyor. Sürdürülebilirlik, patronun enerjisi ile sınırlı, izlenebilirlik yok, kaliteli müşteri hizmeti yok, güven yok ve bunların ötesinde gelecek kaygısı çok...
Günümüz iş akışında, stok izleme, stok takip, depo ve stok yönetimi her şeyin başında geliyor. Bunu yapabilmenin tek yolu da sağlıklı, hızlı ve doğru veri toplamaktan geçiyor. Bütün bunları sağlayabilmenin ilk ayağı, bu kültürü aktarabilecek tecrübe.
Hem bütünü hem detayları aynı anda görmek gerekiyor.
ikinci ayağı sağlıklı veri toplama tekniklerini ve alternatif durumlara şişmeden cevap verebilecek bir altyapı. 25 senelik geçmişiyle Türkiye'nin OT/VT alanında ilklerinden olan BPOS firmasının ürettiği Anatolia® yazılımları sahip olduğu altyapısıyla bu alanda en güçlü örneklerinden. Ürünleri kimliklendirmeyle başlayan süreç, en küçük işletmelerden en büyük işletmelere kadar tüm işletmelerin ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretiyor. Anatolia®, tek beden üretilmiş ERP sistemlerinden uzak, sahadaki tecrübelerini işletmelere aktaran ve her işletmenin kendi ihtiyaçları gözeterek kurgulanıyor.
Sorun, ERP'lerin sunduğu fonksiyon sayısı, parametre sayısı, yeterli ekran,rapor ve alanların olup olmadığında değil !!!
Veri toplamanın önemli olduğu iş akışlarındaki asıl sorun, altyapı temelleri atılırken ki kurgu ve felsefede. İşletmeyi yönetmeye kalkışan yazılımlar belli bir süre sonra içinden çıkılamaz sorunları da beraberinde getiriyor. "Her şey mükemmel olacak" varsayımıyla yola çıkan klasik ERP sistemlerinde, çalışana ve/veya süreçlere baskı uygulanırken, sıkışan ve tıkanan uygulamalarda, kullanıcılar ya sistemi bypass ediyor ya da belli bir süre sonra verimli kullanılamadığından ötürü rafa kaldırıyor. Her ihtiyacı karşılamak üzere başlanan fakat belli bir süre sonra, yönetmesi, öğretmesi-öğrenmesi, idamesi, iyileştirmesi, geliştirmesi ve uygulaması gittikçe ağır bir yük haline gelmeye başlamış sistemler halini alıyor. Kullanıcı;
ekrana bir bakıyor hücreler hücreler, listeler listeler, menüler dolup taşıyor...
bilgi girmeye kalkıyor... bi ton tık bi ton hücre [kaydet] [Emin misiniz?] vs.vs.
Sonrası?
Herşey var. Ama kullanıcı yorgun! istek yok! şevk yok! güven yok! rahatlık yok! Stres çok!
Rahat Anlaşılıp Kullanılamayınca destek olsun diye sistem destek elemanları istihdam ediliyor.
Yetmeyen alternatif durumlarda yazılımcı istihdam ediliyor.
ERP (Enterprise Resource Planning_ İşletme Kaynak Planlaması ve Yönetimi) Out, OPY (Oprasyonel Yönetim Sistemi) In !!!
İşletmenizdeki tüm süreçleri düşünün;
Satış,
Görüşmeler,
Tekliflendirme,
Sipariş,
İhtiyaç Planlama,
Tedarik,
Reçete,
Üretim Planlama,
AR-GE,
Üretime Hazırlık,
Proses Kontrol,
Kalite Kontrol,
Paketleme,
Stok Takibi,
Depo Yönetimi,
Sevkiyat,
Fatura,
Mali Hareketler,
Finansman,
Tahsilat Takibi,
Ödeme Planlama,
Nakit Akış Yönetimi,
Cari Hesaplar vs, vs...
Bir de Servis, Destek, Bakım, Demirbaş, Sarf, Müşteri İlişkileri, Pazarlama Faaliyetleri gibi kavramları da ekleyin, birbirleri ile ne kadar da bağlı olduklarını en iyi siz bilirsiniz. Süreçleri yönetebilmek için ihtiyacınız ise malum; karar anlarında sorduğunuz sorulara hızla cevap bulabilmek. Gün içinde bu kadar başlık altında ne kadar da çok veri oluşuyor değil mi? Farkında olduğunuz üzere, artık işler yazılım olmadan yürütülemiyor ve gitgide daha da hızlı hareket etmek gerekiyor. Bir durumu daha tespit ettiğinize eminiz; artık bütün bilgileri kaydedebileceğiniz alanları olan ve bunları sorgulayabileceğiniz yazılımlar da yetmez oldu...
İyi bir haberimiz var :)
BPOS, 'OPERASYONEL YÖNETİM SİSTEMİ' kavramını ortaya atıyor ve Anatolia-OPY by BPOS® olarak adlandırılan yeni yapıyı, 'SAĞLIKLI VERİ TOPLAMA' ve 'SAĞLIKLI BÜYÜME' nin altyapısını oluşturup, bilgi akışı ve orkestrasyonu sağlıyor.
OT/VT, Hızlı Veri Giriş, Toplu İşlem teknikleriyle donatılmış yeni sistem, aynı zamanda Otomatik Entegrasyon, Bildirim, Kontrol ve Yönlendirme yetenekleri ile hangi sektörde olursa olsun işletmelere bu amaca yönelik hizmet ediyor.
İşletmelerin, Operasyonel Yönetim Sistemi ile tanışabilmeleri ve ilerleyen zamanlarda hızlı ve kolayca sistem altyapılarını kurma aşamasına çok daha az maliyetle geçebilmeleri için ürün kimliklendirmelerini zahmetsizce yapabilecekleri Anatolia® Barkod sitemizde online satışta...
Daha fazla bilgi ve işletmenizin durumunu gözden geçirmek için lütfen bizimle temasa geçiniz.