Hangi etikete hangi ribon?

27-03-2019 10:44
Hangi etikete hangi ribon?
Barkodlar, perakende ürünlerden, hastalara, demirbaşlara, fidelere, kesimhanelere, kuyumculara ve hatta askeri ekipmanlara kadar her şeyi izlemek için kullanılır. Hangi uygulamalarda hangi tür etiket kullanılması, bu etiketin yapışkan cinsinin ne olması ve etiket için uygun ebadı belirlemek çoğu zaman kafa karıştırıcı olabilir. Kağıt bazlı etiketler standart bir ürün etiketi için mükemmel çalışsa da, dış ortamlarda kalan bir ürünü etiketlemeye çalıştığınız bir uygulamada düşük performans gösterecektir. Daha sağlam bir sentetik etiket bu tür bir uygulama için daha uygun olacaktır. Dahası, bazen etiketler, kesimhanelerin kullandığı veya hasta bileklikleri gibi izlenebilirlik sağlaması beklentisi olduğunda doğru seçim olmayabilir.
 
Geniş çeşitlilikteki etiket türleri ve materyalleri sayesinde, uygulamanıza en uygun seçimi yapmak zor olabilir.
 
Doğru etiketi bulmanın ilk adımı, özel ihtiyaçlarınızı belirlemek;

* Barkodlarla ne izliyorsunuz? Ürünler, insanlar, ekipman?
* Yapışkanlı Etiket / Yapışkansız Etiket / Bileklik ne kadar süreyle kullanılacak?
* Etiket ne tür bir çevreye maruz kalacak?
* Etiket ne tür bir yüzeye yapışır? Barkod ortamını nasıl kullanacağınızı bilmek, ne tür malzeme ve diğer özelliklere ihtiyacınız olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.
 
Aşağıdaki bölümler etiket satın alma sürecini anlamanıza ve ihtiyaçlarınız için en iyi medyayı belirlemenize yardımcı olacaktır.
 
Etiket Türleri
Doğru etiketi seçmenin ilk adımı doğru form faktörünü belirlemektir. Çoğu uygulama muhtemelen yapışkan bir etiket kullanacak olsa da, daha uygun olabilecek başka medya türleri de vardır. Yapışkanlı etiketlerde, üst yüzeyleri ve yapışkanları ayrı ayrı kombine edilebilir. Örneğin kağıt bazlı kuşe etiketin hem su bazlı hem de solvent bazlı yapışkan türleri olduğundan üst yüzeyi ve yapışkan cinsi kullanım yeri doğrultusunda doğru belirlenmelidir. Aynı şekilde sentetik bazlı etiketlerden Polyprophilen (PP) etiketlerin de uygulamaya yönelik yapışkan cinsleri vardır. Yapıştırılacak yüzeye ve dış ortamlara göre yapışkanlar su bazlı, solvent bazlı ve derin dondurucuya uygun olarak seçilmesi gerekir. Kesimhanelerde kullanılacak etiketler bakteri üretmeyen sentetik ve gıda temas özelliğinde olması gerekirken, müze ve ören yerlerinde giriş bileti olarak kullanılan termal karton etiketler tercih edilmelidir. Hasta bileklikleri gibi daha özel uygulamalarda, etiketi kullanacak kurumun kullandığı barkod yazıcılar dikkate alınarak uygun malzeme belirlenmelidir.
 
Yapışkanlı Etiketler
"Etiketlere” baktığımızda standart su bazlı yapışkanlı etiket tiplerinden bahsediyoruz. Tüm etiketlerde üzerlerinde bir çeşit yapışkan vardır ve doğrudan ürüne yapıştırılır. Etiketler, tasarım ve baskı kolaylığı ve ürüne bağlı olmaları nedeniyle en yaygın kullanılan barkod medyadır. Etiketler ayrıca, her ortamdaki hemen hemen her şeye sığacak şekilde çok çeşitli boyutlarda ve yapışkan tiplerinde üretilir.
 
Yapışkansız Etiketler
Bir etiket ile bir etiket arasındaki temel fark, etiketin yapışkan içermemesidir. Etiketler ayrıca bir etiketten daha kalın bir malzemeden yapılır. Etiketlerin en yaygın kullanımlarından biri, giyim etiketidir. Pürüzsüz bir yüzeyin bulunmadığı herhangi bir uygulamada, bir etiket eklemek için dize veya zımba gibi başka araçlar kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, yapışkan kalıntısı bırakmadan bir maddeden barkodu çıkarmanız gereken uygulamalar, bir etiket kullanmaktan faydalanacaktır.
 
Bileklikler
Bileklikler barkodlama için çok özel bir seçenektir, aynı zamanda insanları takip etmek için en uygun seçenektir. Her zaman birinin kıyafetinde bir etiket kullanabilirsiniz, ancak bu muhtemelen düşeceği için güvenilir bir seçenek olmayacaktır. Bir bileklik güvenilir ve kullanımı kolaydır, düşmeyecek bir kişiye barkod almak ve günlük yaşamın zorluklarını aşmak için bir araç demektir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.