Gıda ile Doğrudan Temas Etiketleri

11-03-2018 00:03
Gıda ile Doğrudan Temas Etiketleri
Doğrudan veya gıda üzerine uygulanan etiketler söz konusu olduğunda, yapıştırıcılar ve kullanılan malzemeler ile ilgili olarak karşılanması gereken gereklilikler vardır. Bu, çoğu ürün etiketinde, aynı zamanda doğrudan gıdayla temas eden diğer paketleme çözümlerinde de geçerlidir. Doğrudan gıda temas etiketleri, aynı zamanda ambalajlama anlamına gelir ve çoğu zaman üretiminizin birçok yönüne dahil olur.
 
Doğrudan gıda üzerine etiketlemede, etiket seçimi beraberinde bazı benzersiz talepler getirir. En önemlisi, nemli veya yağlı koşullar altında bile gıdalara nüfuz etmeyecek güvenli etiketlere ihtiyacınız vardır. Doğrudan gıda etiketleme, aynı zamanda, ortam sıcaklığı veya soğutulmuş depolama, pürüzsüz veya pürüzlü yüzeyler ve kuru veya ıslak koşullar dahil olmak üzere çeşitli gereksinimlere de uygulanır. Bu kategoriye giren etiketler, doğrudan meyve markaları etiketleri veya terazi etiketleri gibi doğrudan gıdalara veya ince bariyerler veya mikro delikli ambalajlar gibi doğrudan gıdayla temas gereksinimlerini karşılaması gereken ambalajlara yerleştirilir. Firmamız, endüstrinin doğrudan gıda temasının çeşitli taleplerini karşılayan, aynı zamanda gıda etiketlemesi için geçerli tüm AB düzenlemelerine uygun olan üstün ürünlerle dolu geniş bir yelpazede üretim yapar.
 
Doğrudan gıdayla temas eden bir etiket tasarlarken, şunları dikkate almamız gerekir;
Ø Sıcaklık Dalgalanmaları,
Ø Yapıştırılacak Yüzey Tipi,
Ø Yapıştırılacak Yüzey Şekli,
Ø Etiketin Ürün Üzerinde Kalacağı Süre,
Ø Etiket Uygulama Hızı,
Ø Gıda Temas Tipi
Ø Nem Dayanımı.

 
 
Kuru, yağlı olmayan gıdalara doğrudan uygulanan etiketler için, RP51, RP48, 149DF, RH5F, RH6, RH9X, RH1 ve RP37 dahil olmak üzere çeşitli yüksek kaliteli gıda sınıfı yapıştırıcılarımız bulunmaktadır.
Yağlı veya yağlı gıdalarda, RP36 ML, RP36 FG veya 149DF gibi yüksek performanslı, yağa dayanıklı yapıştırıcılara ihtiyacınız vardır. Doğrudan gıda teması için tasarlanan tüm yapıştırıcılarımız, bir dizi gıda güvenlik sertifikaları ile belgelenmiştir.
Çoğu zaman meyvenin ve ürün etiketlerinin, ürünün kabuğunda olduğundan, doğrudan gıda temas etiketler gerekmediği düşünülür. Özel uygulamanıza uyacak doğru etiket malzemelerini seçerken deneyim ve rehberimiz için ekibimize güvenebilirsiniz.
Teknik Barkod Etiket, yağlı gıdalar dahil olmak üzere tüm doğrudan gıda temas uygulamaları için onaylanmış özel etiketler sunmaktadır. Dahası, Komple Uygunluk aralığımızla, düzenlemeyi global ölçekte karşılayabilir, işinizi yasal risklere karşı koruyabilir ve operasyonel verimliliğinizi artırabilirsiniz.
 
 
 
 

Direkt Gıda Temas Etiketleri için Avrupa Birliği Yönetmeliği

Doğrudan gıda yüzeyine uygulanan etiketler, ulusal veya bölgesel düzenleyici kurumlar tarafından belirlenen giderek daha katı standartları karşılamalıdır. AB'de, doğrudan temas eden gıda etiket malzemeleri ve yapıştırıcıları 1935/2004 no'lu gıda yönetmeliğine uygun malzemeler ve eşyalar hakkındaki çerçeve yönetmeliklerine uygun olmalıdır. Yönetmelikler, gıda temas malzemelerinin iyi üretim uygulamalarına uygun olarak üretileceğini, böylece gıdaya temas eden madde bileşenlerinin şunları yapmaması gerektiğini belirtmektedir:

İnsan sağlığını tehlikeye sokmaması,

Yiyeceklerin kompozisyonunda kabul edilemez bir değişiklik yaratmaması,

Gıdaların organoleptik özelliklerinde bir bozulma meydana getirmemesi.

 

Yönetmelik ayrıca, belirli tedbirlerle karşılanabilecek bazı materyallerden de bahsetmektedir. Örneğin, plastik malzemeler, 10/2011 plastik malzeme ve gıda ile temas eden eşyalara ilişkin yönetmelik kapsamında yoğun bir şekilde düzenlenmiştir. Yapıştırıcılar AB düzeyinde uyumlu değildir, ancak 1935/2004 ile uyumluluğu sağlamak ve piyasadaki malzeme ve eşyaların kalitesini korumak için ulusal ve sanayi önlemleri alınmıştır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.