Elektrikli Araç Pilleri için Dijital Pasaportlar

29-06-2022 12:28
Elektrikli Araç Pilleri için Dijital Pasaportlar
Elektrikli araç pilleri (Electric Vehicle Battery_EV) için Dijital Ürün Pasaportu (Digital Product Passport_DPP)'nun arkasındaki nihai hedef, 
pilin ömrünü uzatarak israfı azaltmaktır. Pillerin dijital kimliklerle etkinleştirilmesi, üreticilere kapasiteleri artık aracın gerektirdiği standartları 
karşılamadığında nerede ve nasıl yeniden kullanılabileceğini bildirir. 
Bataryalar artık elektrikli araçlar için uygun olmadığında, sabit enerji depolama sistemleri önümüzdeki on yıllar boyunca mevcut elektrik yüklerinden faydalanabilir. 
Örneğin, hastaneler gibi ticari binalar, bir kesinti durumunda yedek güç olarak emekli araba akülerini kullanabilir.
Peki tüm bunlar EV pillerinin gelecekteki etiketleme gereksinimleri için ne anlama geliyor? 
Her şeyden önce, etiket malzemeleri dayanıklılık açısından yüksek standartları karşılamalı ve zorlu koşullar altında performans göstermelidir. 
Gelecekte, mevzuat zorunlu sürdürülebilirlik gerekliliklerini ve kullanım ömrü sonu pil yönetimini belirlediğinden, OEM'ler ikinci bir ömrü mümkün kılan 
akıllı etiketleme çözümlerini dikkate almalıdır.
Otomotiv endüstrisi için heyecan verici bir fırsat sunan, katı nitelik gerekliliklerini ve mevzuatı karşılayan etiketleme çözümlerine artan bir ihtiyaç vardır.
Temeli oluşturmak: Elektrikli Araç pilleri için etiketler
Elektrikli Araç pil endüstrisi büyüdükçe, yeni özellikler ortaya çıkıyor ve bu da basınca daha duyarlı malzemelere ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Sektör, Elektrikli araç pil bileşenleri için güvenlik, yalıtım ve okunabilirlik sağlayan aşağıdakiler gibi ek etiketleme gereksinimleri belirlemiştir:
 
Yavaş yanan malzemelerle kendi kendine sönen yüzeyler ve yapıştırıcılar
 
Daha iyi elektrik yalıtımı sunan daha büyük dielektrik mukavemeti olan malzemeler
 
Aşınma ve delme gibi mekanik stres faktörlerine dayanabilen yüksek kesmeli yapıştırıcılar
 
Basılı bilgilerin görünürlüğünü sağlayan aseton, ksilen ve diğer sert kimyasallara karşı daha fazla direnç
 
Müşterilerimize bu standartları karşılayan çözümler sunmaya çalışırken, malzemelerimizin çevresel etkilerini göz ardı edemeyiz. Polyesterden üretilen etiket üst yüzeylerimiz %70'e kadar geri dönüştürülmüş içerik içerir ve rPET astarlarımız %30 geri dönüştürülmüş içerik içerir. Basınca duyarlı malzemeleri sürdürülebilirlikle birleştirmek, etiketin temelini oluşturur, ancak fiziksel ile dijital arasında köprü kurmak, EV pillerini mümkün olduğunca uzun süre dolaşımda tutmanın anahtarıdır.
 
RFID kullanarak fiziksel ile dijitali birleştirin
IoT (nesnelerin interneti) aracılığıyla EV pil bileşenleri çevrimiçi ekosisteme bağlanarak yeni bir ikinci ömür pil kaynağı potansiyelinin kilidini açar. RFID etiketleme teknolojisini standart etiket yapılarına eklemek, etiketleri varlık takibinden tedarik zinciri şeffaflığına ve daha fazlasına kadar geniş veri depolama yetenekleri sunan ek dijital yeteneklerle donatır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.