Chameleon Güvenlik Etiketleri

09-03-2018 00:02
Chameleon Güvenlik Etiketleri

Chameleon Güvenlik Etiketleri 


Her geçen gün artan taklitçilik girişimleriyle daha fazla güvenlik talebi beklentisi, Güvenlik Etiketi maksatlı kullanılacak etiket ürünlerinde de bir dinamizm yaratmaya devam ediyor. Adını, duygularına göre renk değiştiren Bukalemundan alan Chameleon Güvenlik Etiketleri, üst düzey güvenlik katmanlarıyla bu konuda kullanıcılara çok özel güvenlik önlemleri sunuyor. Aynı zamanda, taklit ürünler ciddi riskler doğuruyor. Kurcalanan hatalı ambalajlar gıda kaynaklı hastalıkları arttırabilirken, sahte güzellik ve kozmetik ürünleri de sağlık riskleri yaratabiliyor. 

 
Halen üretmekte olduğumuz Tamper-proof (kurcalamaya dayanıklı) güvenlik etiketleri özellikle paket veya kutu açıldığında, cihaz kasaları söküldüğünde, garanti kapsamı dışına alınması gereken uygulamaları içeriyordu. Özellikle sert plastikten yapılmış plastik kasaların zor yüzeyleri yeni etiket ihtiyaçları doğurdu. Klasik güvenlik etiketlerinin sert plastik üzerine yapışmasındaki sorunlardan ötürü Chameleon Güvenlik Etiketi artık bu tür zor yüzeylerdeki agresif tutuculuğu ve prestijli görselliği sayesinde, kendine çok daha fazla yerde uygulama alanı bulacakmış gibi gözüküyor.
Dört yeni malzemenin güvenlik, sahtecilikle mücadele ve kurcamalaya karşı dayanıklılık özellikleri açısından farklılıklar görülüyor.
Raflasec Holo Security, security cuts ile birleştirilebilen göz alıcı holografik bir malzeme. Bu sayede etiket kurcalandığında bozuluyor. Malzemenin göz alıcı görünümü, onu lüks ambalaj uygulamaları için ideal bir seçim yapıyor.
Raflasec Fibres, UV ışığı altında doğranmasına imkân sağlayan, görünen ve görünmeyen fiberler içeriyor. Bu malzemenin kimyasal duyarlılaştırma özelliği, kimyasallarla çıkartılmaya kalkışılması durumunda renk değiştirmesini sağlıyor. Bununla birlikte, düşük dahili mukavemeti, biri çıkarmaya çalıştığında etiketin kolayca yırtılmasını sağlıyor.
Raflasec Seal de kolayca yırtılıyor ve yatırım maliyeti düşük, opaklığı ve basılabilirliği yüksek oluyor.
Raflasec Chameleon, kopyalanması imkansız, benzeri olmayan mor-yeşil renk değiştiren bir malzeme. Çıkartıldığında rengi değişiyor ve yeniden uygulama yapılamıyor, kuru soyulma özelliği sayesinde arkada yapışkan artıkların kalmamasını sağlıyor.

 
 
 
Mordan yeşile dönen renkleriyle çok daha ilgi çekici gözüken etiketin özellikli yapışkanı, yapıştırılacak yüzeye tam olarak nüfuz ediyor ve yapıştığı yüzeyden pürmüz alevi veya soğuk gaz spreyleriyle dahi çıkartılmak istendiğinde geride sökülmesi mümkün olmayan ince bir metalize tabaka bırakıp üst yüzey deforme olarak tekrar yapışma özelliğini kaybediyor.

 
 
 
Özellikle prestijli ürünlerde, görsel görünümü ve 4 katmanlı koruma özellikleriyle üretmekte olduğumuz Chameleon Güvenlik Etiketi, güvenlik etiketi olarak tüm ürün ambalajlarının mühürlenmesinde kullanılabilir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.